РАЦИН

Започнаа пробите за претставата „Рацин”, мултимедијален спектакл чија премиера се планира за почетокот на отворањето на фестивалот охридско лето. Претставата, во режија на Дејан Пројковски, фрла ново светло врз Рациновите лик и дело, а на сцената на Велешкиот театар ќе излезат преку шеесет учесници.  

Filip Korunovski 5 јуни 2024
Share this post
Етикети
Archive
без крв
Нова продукција во нашиот театар