„ШУМСКА БОЛНИЦА“ No.3 дата 05.04.2024

Tickets

Registrations are closed

„ШУМСКА БОЛНИЦА“ No.3 дата 05.04.2024

Шумска Болница

Детска Претстава„ШУМСКА БОЛНИЦА“


Автор: Македонка Јанчевска


Режија: Слободанка Чичевска


Драматургија и адаптација: Слободанка Чичевска и Катерина Момева


Асистент на режија : Елеонора Теова


Сценографија и дизајн на костими: Филип Коруновски


Музика: Сашко Костов


Изработка на костими : Студио Трезор


Изработка на рекламен спот: Данчо Стефков


ШУМСКАТА ВИЛА – Зорица П. Панчиќ


Рисот Марко – Фаик Мефаилоски


Штркот – Жарко Спасовски


Гуска 1 – Симона Димковска


Гуска 2 – Славица Манаскова Митрова


Полжавот – Самоил Стојановски


Лисицата, Чавката – Кети Борисовска


Ракот, Мечокот, Штурчето – Исидор Јованоски


Магарето, Жабокот – Благојчо Стојанов


Зајчето, Пеперутката – Маја Љутков


Јагнето, Пчелата – Талија Настова


Жабата – Орхидеја Дукова


Инспициент: Славиша Ѓеоргиев


Дизајн на рекламен материјал: Филип Коруновски


Тон: Сашко Костов,


Светло: Марјан Тодоровски, Зоран Јордев


Видео: Лаура Шкортова Гардероба : Јулија Ангеловска, Елена Кочановска


Реквизитер: Благој Илиев


Технички раководител: Никола Игнов


Сценска техника: Игор Гаврилов, Јовица Стаменовски,Ѓоре Павлов, Хишам Латифов, Горан Димов

 
 

Tickets

Registrations are closed
Date & Time
петок, 5 април 2024
14:00 16:00 (Europe/Skopje)

Add to Calendar

Локација

Teatar Veles

"Jordan Hadži Konstantinov - Džinot" Theater - Veles
Blagoj Gjorev б.б, Veles 1400
Veles 1400
North Macedonia
+38972539239
teatardzinot@yahoo.com
An address must be specified for a map to be embedded

Get the direction

Организатор

Teatar Veles

+38972539239
teatardzinot@yahoo.com
Share

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.