Вечера за глупаци

Tickets

Registrations are closed

Вечера за глупаци

Драма

„Станува збор за еден од најпознатите текстови на  познатиот француски комедиограф Франсис Вебер.  Игран е на бројни театарски сцени во светот, има англиска и француска верзија на филм. Со големо задоволство ја поставивме и на сцената на велешки театар. Текстот е  напишан 1992 година а во Македонија во два наврати е игра во два театри. Третира универзална тема, за човековата глупост која е и смешна и драматична“ 

Режија: Ненад Витанов

Tickets

Registrations are closed
Date & Time
среда, 15 мај 2024
20:00 21:35 (Europe/Skopje)

Add to Calendar

Локација

Teatar Veles

"Jordan Hadži Konstantinov - Džinot" Theater - Veles
Blagoj Gjorev б.б, Veles 1400
Veles 1400
North Macedonia
+38972539239
teatardzinot@yahoo.com
An address must be specified for a map to be embedded

Get the direction

Организатор

Teatar Veles

+38972539239
teatardzinot@yahoo.com
Share

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.